OM MIG

LASTING DRESSAGE

B Y A L E X A N D R A W I R G A R T

__________________________

Om mig

Alexandra Syrene Wirgart är namnet jag föddes med 1993. Redan som barn var det hästar som gällde, och det historiska intresset började tidigt när jag började tälja mina egna svärd i trä.

 

Ridskolans ridning var aldrig något som passade mig, och under varje lektion ekade orden "Alexandra, korta tyglarna!", gång på gång. Dagen när jag fick min första ponnyn var förstås lyckan total, och inte minst för att jag då äntligen fick rida som jag ville.

 

Många år senare packade jag min ponny och reste till en ridakademi för att utbilda mig i den akademiska ridkonsten. Monika Sanders kom att drilla mig i vad ridning är, och slutligen blev det ryttare av mig med. Men resan slutade inte där, efter min praktik blev jag erbjuden plats hos Bent Branderup, men valde att börja studera istället - och ämnet blev historia. Idag är jag snart i mål med en kandidatexamen med historia som huvudämne, där jag framförallt inriktat mig på ridningens historia. Jag har bland annat studerat dressyrens utveckling som modern idrott.

 

Idag tränar jag för olika internationella namn så som Monika Sanders och Arne Koets. En svårslagen kombination när det gäller ridutbildning då de själva är utbildade av tunga namn som Bent Branderup och Wolfgang Krischke från hovriskolan i Bückeburg. Två ryttare som brukar räknas till Europas främsta.

Mina egna hästar

Querida

Sv. halvblod

*1998

Gaia

Murgesehäst

*2013

Eowyn de l'Houbloun

Camarguehäst

*2014

Ordförande och ambassadör

Jag är idag ordförande i Svenska Murgesehästföreningen och ambassadör för både Murgesehästen och Camarguehästen i Sverige. Är ni nyfikna på raserna är ni alltid varmt välkomna och höra av er, och även besöka oss.

 

Mitt brinnande intresse för historia fick mig att välja en Camarguehäst redan som 12-åring. Jag förälskade mig i en underbart vacker Noémi des Prévots med stora rådjursögon, vackert huvud och lång, lockig man. Sedan dess har jag varit fast, och alltid ägt minst en Camarguehäst.

 

2013 fick jag även nys på Murgesehästen då jag såg hingsten Zogo, och efter att bara ha sett en bild var jag fast. Jag sa att jag en dag skulle köpa mig en egen murgese! Det kom att bli tidigare än väntat, då jag 2015 förälskade mig i det lilla tvåriga stoet Gaia som då stod i södra Italien.

 

 

ALEXANDRA SYRENE WIRGART

Tele: 073 054 00 91

Mail: info@lastingdressage.se

LIDKÖPING

HEMSIDA AV ALEXANDRA WIRGART / COPYRIGT 2017